Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi seară, că a lansat procedura de selecţie a magistratului de legătură român în Italia, pentru un mandat de trei ani. Candidaturile se pot depune până în 5 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Justiţiei a lansat, marţi, procedura de selecţie a magistratului român care va fi trimis în Italia. 
 
”Pot candida judecători, procurori sau personal de specialitate juridică asimilat, potrivit legii, acestora, cu experienţă în domeniul cooperării judiciare internaţionale în materie penală şi civilă. Magistratul de legătură român în Italia va contribui la facilitarea cooperării judiciare între autorităţile competente ale celor două state”, a transmis Ministerul Justiţiei. 
 
Sursa citată a precizat că mandatul magistratului este de trei ani. 
 
Dosarele de candidatură se pot depune până în 5 martie, iar selecţia candidaţilor care întrunesc condiţiile legale necesare va fi realizată până în 11 martie. 
 
Ulterior, cei selectaţi vor susţine un interviu. 
 
Ministerul Justiţiei precizează că judecătorii sau procurorii care ar dori să candideze trebuie să obţină, în prealabil, de la Consiliul Superior al Magistraturii o decizie privind detaşarea la Ministerul Justiţiei. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.