O femeie, medic de obstetrică-ginecologie la Spitalul Judeţean Ilfov, a fostr trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti după ce, în 2019, nu ar fi monitorizat o pacientă după naştere şi nu a sesizat la timp că aceasta sângera, fiind nevoie să intervină operator pentru o histerectomie totală. În timpul intervenţiei, medicul a extirpat şi un ovar şi o trompă uterină şi a secţionat ambele uretere, provocându-i pacientei o infirmitate. Totodată, medicul a continuat să exercite profesia la o altă clinică, deşi în urma unei condamnări pentru luare de mită avea această interdicţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a anunţat, vineri, că a dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, cercetată pentru vătămare corporală din culpă, neexecutarea sancţiunilor penale şi fals în declaraţii.

”La data de 05.03.2019, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de medic la Spitalul Judeţean Ilfov din Bucureşti, inculpata nu a respectat măsurile de prevedere pentru exerciţiul profesiei prevăzute de Ghidul Clinic al Societăţii de Obstetrică-Ginecologie din România, protocolul «Managementul în prezentaţia craniană flectată, naşterii fiziologice pe cale vaginală» al Spitalului Clinic de Urgenţă Ilfov şi ghidurile clinice pentru specialitatea Obstetrică-Ginecologie aprobate prin Ordinul nr. 1524/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 88/09.02.2010, cu ocazia asistării medicale a naşterii şi a perioadei postpartum a persoanei vătămate, iar, prin omisiunea monitorizării pacientei postpartum, respectiv recoltarea de sânge în vederea efectuării analizelor de laborator (hemoleucogramă şi coagulogramă), omisiunea administrării medicamentelor uterotonice, omisiunea monitorizării sângerării pacientei, nedispunând efectuarea de investigaţii medicale necesare pentru depistarea sângerării şi efectuând masajul vaginal fără a se diagnostica leziunile colului uterin care au determinat sângerarea, respectiv sursa sângerării active prin efectuarea intervenţiei în blocul operator, cu pacienta anesteziată, ceea ce a condus la constatarea tardivă a hemoragiei şi necesitatea intervenţiei chirurgicale în vederea efectuării histerectomiei totale, ocazie cu care aceasta a efectuat în mod inoportun şi anexectomia stângă (extirparea ovarului stâng şi a trompei uterine stângi), secţionând de asemenea ambele uretere, punând în primejdie viaţa persoanei vătămate şi cauzându-i acesteia o infirmitate”, au arătat procurorii.

Femeia a continuat să exercite profesia de medic primar Obstetrică-Ginecologie în cadrul Clinicii Hipocrat 2000, în perioada 8.07.2022 - prezent, şi în acest fel s-a sustras de la executarea pedepsei complementare prin care i s-a interzis ocuparea funcţiei, exercitarea profesiei sau meseriei ori desfăşurarea activităţii de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pedeapsă aplicată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală prin sentinţa penală nr. 1014/12.06.2019 şi menţinută de Curtea de Apel Bucureşti prin decizia penală nr. 1008/A/08.07.2022, definitivă la data de 08.07.2022, ca urmare a condamnării acesteia pentru luare de mită în calitate de medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Actele de cercetare penală au fost desfăşurate în cauză cu sprijinul D.G.P.M.B. - Serviciul de Investigaţii Criminale - Biroul Culpe Medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.