Anchetatorii au chemat peste 60 de martori şi opt suspecţi să dea declaraţii, marţi, în urma percheziţiilor efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj în dosarul deschis pentru înşelăciune, fals intelectual, abuz în serviciu, conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la uzul de fals, au precizat surse judiciare pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 60 de citaţii au fost emise marţi, iar cea mai mare parte a martorilor urmează să ajungă, tot marţi, la audierile care sunt efectuate la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Printre martorii chemaţi la audieri sunt şi pacienţi ai medicilor şi asistentelor vizate de anchetă. 

Sursele citate mai precizează că opt persoane au calitatea de suspect între care se află şase cadre medicale şi un agent de poliţie din Bucureşti. 

Faptele pentru care vor fi puşi sub învinuire suspecţii sunt de înşelăciune, fals intelectual, abuz în serviciu, conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la uz de fals. 

Marţi dimineaţă au fost organizate 17 percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, la domiciliile mai multor medici şi asistente, la cabinete private, dar şi la un agent de poliţie din Bucureşti. 

În fapt, procurorii au descoperit că este vorba despre internări fictive şi eliberări de reţete false, cu un prejudiciu de 400.000 de lei

"Percheziţiile au loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, secţia de oncologie, două societăţi private de îngrijiri medicale la domiciliu din Gorj, domiciliile mai multor medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, cabinete medicale private, Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi un agent de poliţie din Bucureşti", au spus sursele citate, pentru News.ro.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, marţi dimineaţă, că mai mulţi procurori fac cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii.

"Ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti, la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile / reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor menţionate mai sus", arată reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2008 - 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau efectuate doar parţial.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 400.000 lei, precizează procurorii. Ei mai arată că au beneficiat şi de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de cel al Brigăzii Speciale de Intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.