Preşedintele Comsiei SRI Claudiu Manda a declarat, miercuri, că la audierile în comisie fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura a prezentat o situaţie în care un judecător a fost condamnat sau judecători au fost anchetaţi pentru abuz în serviciu pentru că nu au dat o soluţie conform aşteptărilor DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Puţura a prezentat o situaţie în care, pe baza perioadei cât a fost în ministerul Justiţiei, spune că există judecător condamnat şi judecători anchetaţi pentru infracţiunea de abuz în serviciu formulată de către DNA, singurul motiv fiind că soluţia pe care au dat-o într-un dosar nu era soluţia pe care o aşteptau probabil procurorii DNA sau care nu era, în opinia procurorilor DNA, în concordanţă cu probele administrate la dosar", a afirmat Claudiu Manda.

El a adăugat că există o  judecătoare condamnată deja şi alte trei persoane dintr-un alt complet la care Puţura a făcut referire.

Ovidiu Puţura a fost adus la comisie sub escortă, întrucât se află în detenţie.

Puţura a fost condamnat definitiv în 20 iunie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru dare de mită.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa, că din funcţia de secretar de stat pe care o va exercita, va asigura promovarea fiului acesteia la examenul pentru notari stagiari din 2015, prin fraudarea acestuia.

În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant. În acelaşi context, Ovidiu Puţura i-a dat judecătoarei articole de încălţăminte, prin intermediul soţiei sale.

Puţura a mai fost acuzat că, în perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători să dispună o hotărâre favorabilă într-un dosar în care acea persoană avea calitatea de inculpat.

La percheziţiile făcute de procurori, în locuinţa lui Ovidiu Puţura au fost găsiţi 80.970 de euro şi 966 de dolari, sume care atunci au fost puse sub sechestru asigurător.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.