Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a precizat că există posibilitatea ca, până la finalul acestei sesiuni parlamentare, să fie modificate legile justiţiei, dacă va exista un acord în coaliţia de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut un consens pe Camera Deputaţilor. Legile justiţiei - se lucrează. Şi astăzi ştiu că este prevăzută o întâlnire. Ce am stabilit în coaliţie este ca ei să parcurgă toate articolele din lege şi să stabilească clar pe ce ne înţelegem. E un grup de lucru format cu reprezentanţi din partea formaţiunilor, să stabilească clar pe ce se înţeleg şi, dacă există puncte unde există opinii diferite, aceste puncte cu opinii diferite, care deja sunt trei sau patru din ceea ce deja ştiu că se întâmplă la activitatea grupului de lucru, le vom aduce în coaliţie şi vom hotărî care este punctul de vedere susţinut de coaliţie”, a explicat Ludovic Orban marţi la Parlament.

Chestionat dacă legile justiţiei ar putea să fie modificate până la finalul sesiunii parlamentare actuale, preşedintele PNL a explicat că este necesar ca partenerii din coaliţie să ajungă la un acord.

„Eu zic că este posibil, evident, dacă ne vom înţelege, că nu putem să înaintăm proiectele de lege dacă nu ajungem la un acord în coaliţie, pentru că avem nevoie de majoritate în Parlament. Şi această majoritate nu poate să existe decât dacă ne înţelegem în coaliţie. modul de numire a procurorilor şefi este în discuţie.Aş prefera să nu fac declaraţii pe tema activităţii şi lucrului, prefer să dăm veşti bune că ne-am înţeles”, a completat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.