Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, crede că şansele Laurei Codruţa Kovesi de a deveni procuror-şef european au crescut şi Biroul Executiv al partidului i-a mandatat pe europarlamentarii liberali să intensifice lobby-ul pentru reluarea procedurii de desemnare a procurorului şef european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În ceea ce priveşte colegii mei, chiar am discutat cu Rareş Bogdan, cu Siegfried Mureşan şi chiar astăzi în Biroul Executiv le-am dat mandat să intensifice presiunea, lobby-ul, să se implice pentru a relua procedura de desemnare a procurorului şef european, de susţinere foarte clară şi limpede a candidaturii lui Laura Codruţa Kovesi pentru procuror şef european pentru că în contextul de astăzi şansele candidatului român din punctul meu de vedere au crescut şi există posibilitatea reală de a putea obţine această funcţie de prestigiu la nivel european pentru un candidat român”, a afirmat Orban.
 
Întrebat dacă candidatul Franţei pentru postul de procuror şef european nu mai are acceaşi poziţie ca acum câteva luni, preşedintele PNL a spus: “Chiar dacă ar fi susţinut în continuare argumentele nu mai sunt foarte puternice. După negocierile care au fost purtate la nivelul Consiliului European şi la nivelul grupurilor parlamentare din punctul meu de vedere şansa candidatului român de a nominalizat în poziţia de procuror şef european sunt mult mai mari decât înainte de alegeri”. 
 
Orban spune că victoria lui Kovesi la nivelul Parlamentului European a fost rezultatul unui lobby depus de europarlamentarii liberali. 
 
“Readuc aminte că victoria lui Laura Codruţa Kovesi la nivelul Parlamentului European, pentru că readuc aminte Parlamentul European a desemnat-o pe Laura Codruţa Kovesi candidatul sprijinit de Parlamentul European pentru funcţia de procuror şef. Victoria a fost obţinută cu un efort de lobby extrem de mare, care a fost depus de Partidul Naţional, de partenerii noştri din Partidul Popular European şi de unii colegi, de exemplu, de colegi din fostul grup ALDE, care au fost alături de noi şi pe care noi milităm să-i menţinem alături de această campanie pentru a reuşi să îşi impună Parlamentul European punctul de vedere în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene”, a mai afirmat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.