Procurorul general Augustin Lazăr spune că va analiza în detaliu prevederile Ordonanţei de Urgenţă pe legile Justiţiei adoptate luni de Guvern, urmând apoi să dea un punct de vedere. Întrebat dacă e normală adoptarea unui astfel de act normativ fără avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lazăr a replicat: „E o bună întrebare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„(...) După ce analizăm amănunţit (OUG pe legile Justiţiei), vom da interpretarea”, a declarat Lazăr la ieşirea din sediul CSM.

Întrebat de jurnalişti dacă e normală adoptarea unei OUG pe legile justiţiei fără avizul consultativ al CSM pe modificările aduse actelor normative, procurorul general a spus că este o „bună întrebare”.

Guvernul a adoptat OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei, a anunţat luni ministrrul Justiţiei Tudorel Toader, care a precizat că demersul a fost necesar pentru corelarea unora dintre prevederi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările CSM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.