Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi seară, că în ultima perioadă se spun atât de multe minciuni despre ea în spaţiul public încât nu reuşeşte să ţină pasul cu toate. Ea a afirmat că a văzut fotografii şi filmuleţe trucate cu ea, dar afirmă cu nu pot exista fotografii din locuri în care nu a fost sau cu persoane cu care nu s-a întâlnit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kovesi a fost întrebată, joi seară, dacă a şantajat un om de afaceri entru a face declaraţii ăntr-un dosar şi a negat.

”Nici vorbă. Sunt atât de multe minciuni care se spun în spaţiul public că nu reuşesc să ţin pasul. Nu am comis nicio ilegalitate, nu am şantajat pe nimeni, nu am ameninţat pe nimeni. Nu am avut niciun contact cu părţile din dosare pentru că, totuşi, eram procurorul-şef nu făceam eu anchete. Erau procurorii de caz care făceau anchetele. (...) Era imposibil să intru în contact cu părţile. Sunt nişte poveşti şi nişte fabulaţii care se spun în spaţiul public”, a spus Kovesi.

Întrebată despre fotografiile în care apare alături de oameni politici, Kovesi a spus: ”Am văzut şi fotografii, şi înregistrări, şi discuţii trucate, colatate, mixate. Aşa mă duc şi eu acasă şi fac fotografii cu oricine. Eu nu spun de nimeni că minte, vă spun categoric că sunt situaţii în care au fost prezentate filme, poze şi înregistrări cu mine falsificate. Nu pot exista cu poze din locuri în care eu nu am fost, de la persoane cu care eu nu m-am întâlnit, sau din expresii pe care nu le-am spus, sau discuţii pe care nu le-am avut. (...) Am văzut şi poze trucate şi filme trucate cu mine, nu pot să vă răspund la toate fotografiile că nu le-am urmărit pe toate”.

La dosarul în care a fost audiată Kovesi există o fotografie depusă de Sebastian Ghiţă despre care acesta susţine că a fost realizată în crama sa, fiind un stop-cadru dintr-un film.

În 21 martie, jurnalistul Ion Cristoiu a fost audiat la Secţia pentru investigarea magistraţilor în acest dosar pentru a confirma dacă fotografia de la dosar este cea pe care a văzut-o la Belgrad, în telefonul lui Sebastian Ghiţă.

Cristoiu a spus că la dosar este ”o copie destul de stângace” care nu este clară şi ar putea fi contestată în instanţă. Jurnalistul susţine că a văzut la Belgrad, în telefonul lui Sebastian Ghiţă, o fotografie clară, parte a unei filmări, dar la dosar nu există decât o copie printată care nu a ieşit foarte bine.

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, care i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.