Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri, la ieşirea de la ICCJ, că i-a fost admisă contestaţia, fiindu-i revocată măsura controlului judiciar pe 60 de zile. Decizia este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi s-a admis contestaţia. A fost revocat controlul judiciar", a declarat Kovesi.

Şi  reprezentanţii ICCJ au trnasmis că plângerea formulată de Kovesi  fost admisă, fiind revocată măsura controlului judiciar, iar decizia este definitivă.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a discutat, miercuri, contestaţia depusă de Laura Codruţa Kovesi faţă de măsura controlului judiciar. Ea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă de către procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri a lui Sebastian Ghiţă.

După audierile în instanţă, Kivesi declara miercuri că a prezentat motivele de legalitate pentru ca se impunea să conteste măsura controlului judiciar şi aşteaptă decizia instanţei. Kovesi a spus, răspunzând unor întrebări, că nu este singurul om din sistemul judiciar atacat, fiind mulţi alţi procurori şi judecători. Kovesi a afirmat că sunt atacaţi oamenii care şi-au făcut treaba pentru că ”unii vor să fure liniştiţi în continuare”, iar oamenii din sistemul judiciar i-au împiedicat.

 
Prin ordonanţa din data de 28 martie 2019 s-a dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile. Vineri şi luni, Kovesi a fostla secţia 18 de Poliţie, în conformitate cu programul de supraveghere.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.