Procurorul şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, a declarat, marţi, la ieşirea de la CSM, că aşteaptă controlul Inspecţiei Judiciare, precizând că la Direcţia Naţională Anticorupţie au fost făcute peste 126 de verificări pe probleme punctuale şi nu au fost constatate ilegalităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost anunţaţi în mod oficial de efectuarea acestui control care vizează perioada 1 ianuarie 2016 şi până în prezent. Pot să vă spun că au fost peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de Inspecţia Judiciară şi opt controale tematice făcute la DNA. Nu s-au constatat ilegalităţi sau chestiuni de încălcare a legii. Noi aşteptăm acest control, sunt convinsă că toţi procurorii DNA au respectat legea", a declarat Kovesi, întrebată despre controlul Inspecţiei Judiciare solicitat la DNA de către ministrul Tudorel Toader.

Kovesi a făcut aceste declaraţii după şedinţa Secţiei pentru procurori a DNA, în care au fost audiaţi procurorii DNA Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, după ce Kovesi a cerut revocarea acestora.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, luni, că lupta anticorupţie nu înseamnă numai DNA, numai aplicare de pedepse, ci înseamnă prevenirea actelor de corupţie şi că, în calitate de ministru, nu vede numai partea pozitivă, ci şi pe cea negativă, cu oameni arestaţi, condamnaţi, care se dovedeşte ulterior că sunt nevinovaţi, ceea ce înseamnă o tragedie şi o pată neagră pentru justiţie. Toader a precizat că a solicitat Inspecţiei Judiciare o verificare de fond a activităţii manageriale de la DNA şi de la Parchetul ICCJ, insituţii care nu au mai fost evaluate de 10 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.