Procurorul-şef al DNA, Laura Kovesi, a declarat, joi, că 2016 a fost un an cu ”multe provocări”, în care instituţia a fost atacată în mod constant, dar şi-a continuat activitatea ”onest şi profesionist”, ea adăugând că procurorii care au ales să lucreze în DNA au făcut acest lucru pentru că le pasă de ţara în care trăiesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kovesi le-a mulţumit procurorilor anticorupţie ”pentru efortul profesionist, consecvent şi responsabil din acest an”.

”Chiar dacă a fost un an cu multe provocări, un an în care am fost atacaţi în mod constant, ne-am continuat activitatea onest şi profesionist. Solidaritatea şi corectitudinea au fost cele mai importante atuuri pe care le-am avut”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Ea a susţinut că procurorii care au ales să lucreze în DNA fac acest lucru pentru că le pasă de România.

”Suntem procurori care am ales să lucrăm în DNA pentru că ne pasă. Ne pasă de ţara în care trăim. Ne pasă de România. 


Şi îmi doresc să continuăm împreună acest drum şi să nu uitaţi că noi suntem DNA!”, a afirmat Kovesi, precizând că procurorii trebuie să respecte legea indiferent dacă sunt criticaţi sau lăudaţi.

Procurorul-şef al DNA a mai spus, la şedinţa de bilanţ a instituţiei, că ”dezbaterea despre corupţie a fost mai puternică, în ultima perioadă, ca niciodată, iar cel mai important efect a fost acela de solidarizare pentru principii”. 

”Legea este azi mai puternică în România, ceea ce face societatea, pe ansamblu, mai puternică!”, a continuat Kovesi. 

Ea a mai spus că legea se aplică şi procurorilor DNA şi că tot ceea ce fac se desfăşoară sub controlul CSM şi al instanţelor.

”Un procuror nu falsifică dosare, nu fabrică probe, nu urmăreşte agende obscure şi nici nu face jocuri politice. Mai mult decât atât, alţi magistraţi, judecătorii, vin şi controlează munca procurorilor şi măsurile dispuse de aceştia. Astfel de acuzaţii au fost făcute de cele mai multe ori de inculpaţii şi condamnaţii din dosarele noastre sau de cei care îi susţin. Presiunile exercitate în spaţiul public depăşesc limitele unor critici acceptabile într-o societate democratică, mai ales în condiţiile în care ele au venit din partea unor condamnaţi sau inculpaţi care deţin sau au deţinut funcţii importante în stat”, a mai declarat Kovesi, care a precizat că în cadrul unui proces penal judecă mai mulţi judecători, uneori între 10 şi 15 judecători, chiar de la instanţe diferite.

”Exigenţele noastre sunt mari cu noi înşine, iar exigenţele noastre se referă la respectarea legii şi căutarea adevărului”, a adăugat Kovesi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.