Procurorul Mihaiela Iorga a declarat duminică seară la Antena 3 că şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a anunţat-o printr-un mesaj că omul de afaceri Nicolae Dumitru - Niro va veni să facă nişte declaraţii în dosarul Microsoft, pe care Iorga îl instrumenta. Referindu-se la acest dosar, Mihaiela Iorga a afirmat că Laura Codruţa Kovesi a dezinformat şi că în comunicatul DNA, unicul de acest gen, presupusele fapte nu sunt prescrise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform lui Iorga, mesajul lui Kovesi, primit în 29 septembrie 2014, o anunţa că: "Niro zice că vine mâine seară la 7 cu avocata  lui. Să vedem ce va zice".

Mihaiela Iorga a susţinut şi că şi fostul tenisman Dinu Pescariu i-a fost prezentat de Kovesi.

Întrebată dacă Kovesi a minţit în dosarul Microsoft, Mihaela Iorga a spus "să nu spunem minciună, să spunem dezinformare, e mai elegant".

"În primul rând, aş vrea să încep de la comunicat. În comunicatul DNA, unicul de acest gen, presupusele fapte nu sunt prescrise. E nedrept şi incorect să-ţi ascunzi incapacitatea de a demonstra o infracţiune, de a o proba în spatele unei aşa-zise prescripţii", a susţinut fostul procuror DNA.

DNA a anunţat că în dosarul Microsoft s-a dispus clasarea clauzei faţă de şapte foşti miniştri - Daniel Funeriu, Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Dan Nica, Silvia Ţicău, Mihai Tănăsescu şi Şerban Mihăilescu. În cazul lui Funeriu cauza a fost clasată pentru că fapta nu există, iar în celelalte şase cazuri a intervenit prescripţia.

Urmare a criticilor apărute în spaţiul public, procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat că DNA a cerut aviz de urmărire penală pentru miniştri în dosarul Microsoft pentru că procurorul de caz a considerat că termenul de prescripţie se calculează de la data efectuăriii ultimelor plăţi şi el nu era împlinit, iar practica judiciară era contradictorie, a intervenit un nou Cod Penal în 2014 şi discuţia despre legea penală mai favorabilă. Kovesi a precizat că modul în care se calculează termenul de prescripţie a unui dosar este strict responsabilitatea procurorului de caz, respectiv Mihaiela Iorga, şi că atunci când a constatat situaţia a sesizat Inspecţia Judiciară, ea neavând alte pârghii în astfel de situaţii.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.