Interviurile pentru desemnarea şefului Parchetului ICCJ, funcţie la care aspiră opt candidaţi, încep marţi şi se desăşoară pe durata a două zile, fiind urmate de cele pentru conducerile DNA şi DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat marţi că procedura este menită să pună capăt provizoratului în Ministerul Public. El a precizat că procedura este transparentă.

”Am optat pentru această peocedură pentru a da incredere ca încercăm să evaluăm toate faţetele capacităţii de conducere a sistemelor publice”, a afirmat Predoiu.

Ministrul a susţinut că astfel poate avea o imagine cât mai completă asupra calităţilor pe care le au candidaţii.

”Adecvarea la functţe, dincolo de stăpânirea legilor, sunt lucruri pe care le vom lua în considerare”, a anunţat Cătălin Predoiu.

Membrii Comisiei de interviu sunt: procuror Remus Damian Budăi (desemnat de secţia de procurori a CSM); judecator Ioana Bogdan (desemnată de INM); psiholog Marius Babici (desemnat de CSM); prof. univ. dr. Răzvan Cătălin Dobrea (desemnat de rectorul ASE).

Din partea Ministerului Justiţiei fac parte din Comisie: Lidia Barac, Secretar de Stat, avocat Ştefan Ciurescu, consilier al Ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei (preşedintele Comisiei).

ŞTIREA INIŢIALĂ - Pentru conducerea Parchetului ICCJ s-au înscris opt candidaţi, printre care fostul Şef DIICOT Daniel Horodniceanu şi Răzvan Horaţiu Radu, în prezent adjunct la Parchetul general. Interviurile sunt programate în 14 şi 15 ianuarie şi sunt transmise în direct.

Potrivit listei publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost admişi la interviu Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache, Răzvan Horaţiu Radu.

Marţi, de la ora 9:00, sunt aşteptaţi la interviu Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, ultimul interviu fiind programat la ora 15:00, miercuri urmând să aibă loc interviuerile cu ceilalţi patru candidaţi.

Intervalul de timp alocat fiecărui candidat în vederea susţinerii interviului se compune astfel: 30 de minute pentru susţinerea proiectului; 60 de minute pentru întrebări şi răspunsuri. Intervalul orar 12.00 - 13.30 este alocat pentru pauză.

Aceste interviuri vor continua, în 16 ianuarie, cu cele pentru conducerea DNA, la care aspiră cinci candidaţi,printre care şi actualul şef Călin Nistor, dar şi Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu şi Ionuţ Botnaru.

În 17 ianuarie sunt programate interviurile pentru şefia DIICOT, vizată de cinci candidaţi. Şi aici candidează Daniel Horodniceanu, dar şi actuala şefă Giorgiana Hosu. 

Pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost admişi pentru interviu Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea, Daniel Horodniceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.