Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie menţine decizia de retragere a titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta, decizia instanţei fiind definitivă. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că va pune în aplicare decizia magistraţilor şi precizează că sentinţa este ”un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, este sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 2017, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa de retragere a titlului de doctor, însă Victor Ponta a contestat decizia magistraţilor. 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat că va pune în aplicare sentinţa Înaltei Curţi.

”În sfârşit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepseşte. Să fie descurajaţi”, a declarat Anisie, pentru Edupedu.ro.

În iunie 2012, Revista Nature a scris că Victor Ponta a plagiat în lucrara de doctorat din 2003. Teza ”Curtea panală internaţională” a fost redactată sub îndrumarea luiAdrian Năstase.

În 2014, Victor Ponta a anunţat că renunţă la titlul de doctor, însă i s-a comunicat că nu există această posibilitate.

În 2016, CNATDCU a pronunţat o decizie de plagiat, însă fostul premier a contestat decizia.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.