Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins contestaţia la executare depusă de fostul primar din Constanţa Radu Mazăre la condamnarea de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri din Mamaia. Decizia este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ÎCCJ a decis, joi, să respingă ca nefondată contestaţia la executare formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Hotărârea Curţii Supreme este definitivă.

În luna decembrie a anului trecut Curtea de Apel Bucureşti  respinsese ca inadmisibilă contestaţia la executare depusă de Radu Mazăre în urma condamnări la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri din Mamaia. Decizia magistraţilor a fost atacată de fostul primar la ÎCCJ.

Radu Mazăre a fost condamnat la începutul anului trecut, la nouă ani de închisoare  pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri în staţiunea Mamaia. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi foştii acţionari al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, Cristian Borcea şi Dragoş Săvulescu,  fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în dosar, unele cu suspendare, altele cu executare.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.