O persoană de 47 de ani din judeţul Ilfov, acuzată de evaziune fiscală, a fost reţinută pentru 24 de ore. Anchetatorii suspectează că ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziţii de la 52 de furnizori, producând un prejudiciu de 1,1 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au efectuat 2 percheziţii la domiciliile a doi angajaţi ai unei societăţi comerciale, una în Bucureşti, iar cealaltă în Judeţul Ilfov, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a transmis, marţi seară, IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că cercetările vizează legalitatea înregistrării în contabilitatea societăţii comerciale verificate,  a achiziţiilor de la un număr de 52 de furnizori, existând suspiciunea rezonabilă că toate aceste relaţii comerciale nu au o justificare reală, fiind astfel prejudiciat bugetul general al statului, cu suma de peste 1.100.000 lei.

”La sediul IPJ Ilfov au fost conduse 3 persoane pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul  Parchetului Tribunalului Ilfov a dispus măsura controlului judiciar faţă de o persoană dintre acestea, respectiv faţă de un bărbat de 47 de ani”, a mai transmis sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.