Un bărbat a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, fiind acuzat că a determinat 15 persoane să-i dea bunuri de valoare şi bani, prejudiciul produs depăşind 170.000 de euro. Bărbatul a fost prins în timp ce se afla cu una dintre persoanele înşelate, iar anchetatorii au stabilit că pe numele său era emis un mandatr european de arestare, fiind anterior condamnat tot pentru înşelăciune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, de 42 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune (42 de acte materiale), în urma sesizărilor formulate la data de 4 mai 2020, de către două femei”, a transmis, marţi, Poliţia Judeţeană Ilfov.

Sursa citată a precizat că, în perioada septembrie 2019 - 5 mai 2020, bărbatul bănuit ar fi indus în eroare 15 persoane vătămate, respectiv 13 femei şi 2 bărbaţi.

”Femeile, cu vârste între 36 şi 45 de ani, ar fi fost abordate prin intermediul unor reţele de socializare, dar şi în mod direct, bărbatul câştigându-le încrederea şi simpatia, prin prezentarea unei situaţii financiare şi sociale apreciabile, reuşind, astfel, să le determine să îi ofere sume importante de bani şi bunuri de valoare”, a transmis sursa citată.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 170.000 de euro.

”În cadrul activităţilor procedurale, la data de 6 mai 2020, poliţiştii de ordine publică l-au depistat şi identificat într-un imobil din oraşul Sinaia, pe bărbatul bănuit, în timp ce acesta se afla cu una dintre persoanele vătămate. Bărbatul a fost încarcerat în penitenciar, întrucât, anterior săvârşirii acestor fapte,  instanţele din judeţul Constanţa au emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii şi un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracţiuni de înşelăciune”, a mai precizat Polişia Ilfov.

Activităţile investigative s-au desfăşurat în judeţele Constanţa, Ilfov, Braşov, Prahova, Dolj, Teleorman, Călăraşi, Botoşani, Vrancea, Maramureş şi Bucureşti,

Pentru documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziţie informatică, iar la data de 1 iulie 2020 au efectuat 4 percheziţii domiciliare (în Constanţa şi Braşov), în cauză fiind descoperiţi şi indisponibilizaţi 10.000 de lei, telefoane mobile, laptopuri şi un autoturism.

De asemenea, au fost dispuse măsuri asigurătorii, până la concurenţa a 40.000 de euro şi 10.000 de lei.

La finalizarea cercetărilor, bărbatul a fost trimis în judecată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.