Un instructor auto a fost reţinut de DNA Iaşi, fiind acuzat că a pretins şi primit de la două persoane câte 1.500 de euro, pentru a le ajuta să promoveze proba practică a traseului de la examenul auto şi, implicit, să obţină permisul de conducere. Procurorii DNA au făcut, marţi, mai multe percheziţii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRIV) Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Jan Racoviţă, instructor auto, pentru trafic de influenţă în formă continuată, şi a lui Dănuţ Neculai, pentru complicitate la trafic de influenţă. 

În perioadele 22 septembrie - 15 noiembrie 2016 şi 24 aprilie - 25 aprilie 2017, Jan Racoviţă, în calitate de instructor auto, a pretins şi primit de la două persoane câte 1.500 de euro.

”În schimbul acestor bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui ofiţer de poliţie cu funcţie de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRIV) Iaşi şi că-l va determina pe acesta să ajute persoanele respective să promoveze proba practică a traseului şi, implicit, să obţină permisul de conducere”, arată DNA.

Într-unul dintre cazuri, instructorul auto Jan Racoviţă a beneficiat de ajutorul lui Dănuţ Neculai, care i-a intermediat relaţia cu una dintre cele două persoane, pretinzând şi primind de la aceasta din urmă suma de 750 de lei.



Cei doi urmează să fie prezentaţi, miercuri, Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA Iaşi au ridicat, marţi, mai multe documente de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Iaşi, în urma mai multor percheziţii.

Surse din rândul anchetatorilor declarau că există suspiciuni privind comiterea unor fapte de corupţie privind examenele pentru obţinerea permiselor auto.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.