Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, marţi, că nu a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre propunerea sa privind un audit extern asupra Ministerul Public, comentând că DIICOT nu a făcut obiectul MCV sau al vreunei alte verificări până acum, dar că instituţia se va supune deciziilor Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ar trebui întâi să înţelegem termenii, ar trebui să îl întrebaţi pe domnul ministru al Justiţiei în ce va consta şi noi nu avem, ştiţi cum e, bucuroşi le-om duce toate. (...) E firesc ca Ministerul Public să fie tratat într-un tot unitar, dar, pe de altă parte, DIICOT nu a constituit până acum nici obiectiv al MCV şi nici mecanism de verificare făcut de ministrul Justiţiei în perioada următoare", a spus Horodniceanu, la Parlament, prezent la o şedinţă a Comisiei de apărare din Senat.

El a precizat că, dacă ministrul Toader doreşte o verificare a întregului Minister Public, presupune şi auditarea DIICOT, însă a afirmat că nu a discutat până acum acest subiect cu ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni seară, la Antena 3, că va dispune un audit extern la Parchetul instanţei supreme, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru a analiza activitatea procurorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.