Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, joi, după ce un poliţist de penitenciar ar fi fost prins cu droguri asupra sa la un concert, că astfel de comportamente afectează încrederea în sistemul de justiţie. Gorghiu anunţă că, dacă ofiţerul se face vinovat, va solicita toate măsurile legale care se impun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În calitate de ministră a Justiţiei, condamn ferm orice abatere de la standardele etice şi legale ale tuturor celor care lucrează în sistem, inclusiv a celor care îşi desfăşoară activitatea în sistemul penitenciar. Cazul recent, de la Bucureşti, dacă se confirmă, este regretabil. Astfel de comportamente afectează încrederea în sistemul de justiţie. Înţeleg că este o anchetă în derulare, să urmărim rezultatul, iar dacă ofiţerul se face vinovat, voi solicita toate măsurile legale care se impun”, a afirmat Alina Gorghiu, joi, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

Gorghiu a transmis că ”trebuie să ne asigurăm că aceste incidente nu vor mai avea loc”. 

”Astfel de comportamente nu pot fi tolerate, iar principiile noastre trebuie apărate cu fermitate. Pentru că dacă am pretenţii de la deţinuţi, dacă îi testăm antidrog, dacă verificăm corespondenţa sa nu fie prezente substanţe psihoactive, am pretenţii mai mari de la angajaţi. Indulgenţa în acest caz ar fi un semnal de slăbiciune într-un sistem care trebuie să fie respectat, să aibă autoritate în faţa celor 24.000 deţinuţi”, a completat Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a mai spuns că ”cetăţenii trebuie însă să ştie că astfel de cazuri sunt izolate şi ele nu trebuie să afecteze încrederea în munca celorlalţi angajaţi din penitenciare”.

”Transparenţa şi responsabilitatea rămân fundamentale în menţinerea unui sistem de justiţie în care cetăţenii să aibă încredere. Este imperativ să menţinem standardele de conduită înaltă”, a conchis Alina Gorghiu.

Un poliţist de penitenciar ar fi fost prins, la finalul săptămânii trecute, cu droguri asupra sa la un concert în Bucureşti, fiind deschisă o anchetă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.