Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a declarat pentru Profit.ro că decizia instanţei de confiscare a terenului de 224 de hectare din Băneasa va genera o situaţie complexă şi că prin această decizie judecătorul a încercat să-şi acopere sentinţa din penal, fiind acelaşi care l-a condamnat la 7 ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea de Apel Bucureşti a decis, la sfârşitul lui 2018,  confiscarea de la firmele controlate indirect de omul de afaceri Puiu Popoviciu şi revenirea în proprietatea statului român a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care se află IKEA, mall-ul Băneasa, un ansamblu rezidenţial şi alte spaţii comerciale şi imobiliare, dar şi sediul Ambasadei SUA, în procesul civil de recuperare a prejudiciilor din dosarul Ferma Băneasa, în care Popoviciu, aflat la Londra, a fost condamnat definitiv în 2017 la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.
 
Decizia va genera o situaţie "atât de complexă pentru care răspunsul nu poate fi simplu“, a declarat Popoviciu pentru Profit.ro.
 
De asemenea, el a susţinut că "judecătorul Tudoran a încercat doar să-şi acopere sentinţa din penal“, referindu-se la faptul că acelaşi judecător a decis şi condamnarea sa la şapte ani de închisoare.
 
"În fond, litigiul este între stat şi stat", a conchis el.

Omul de afaceri a contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.