Fostul senator PDL de Constanţa Christian Gigi Chiru a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, acesta fiind acuzat că, în calitate de administator al unei discoteci din Eforie, a făcut lucrări de modernizare la localul respectiv, fără a avea autorizaţiile necesare. În 2011, un bărbat aflat în discoteca respectivă s-a sprijinit de o balustradă, acesta s-a rupt, iar el a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Christian Gigi Chiru, fost senator şi a lui Cristian-Valentin Smădu, administrator al unei firme, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă.

Procurorii au stabilit că în anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, Christian Gigi Chiru a demarat lucrările de consolidare şi modernizare a unui imobil în care funcţiona o discotecă din localitatea Eforie Sud, judeţul Constanţa, pentru execuţie contractând o firmă al cărei administrator era Cristian-Valentin Smădu.

“Execuţia a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate. Printre lucrări s-a numărat confecţionarea şi montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parţial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea. Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbuşit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa”, au precizat procurorii.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Judecătoria Constanţa.

Gigi Chiru a fost preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, apoi copreşedinte al PNL Constanţa până în 2015. El a renunţat la această funcţie din cauza condamnării la şase luni de închisoare cu suspendare dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru mită electorală.

El a fost senator între 2012 şi 2016 din partea PDL. Chiru a candidat în două rânduri la Primăria Constanţa, prima oară în 2012 din partea unei alianţe formate din PDL şi PNŢCD, iar din 2016 din partea ALDE. De asemenea, el a candidat în 2016 şi pe listele ALDE pentru Parlament.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.