Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa Dragoş Poteleanu a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Constanţa, la şase ani închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanţei este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Constanţa a decis să-l condamne pe Dragoş Poteleanu, fost director la Casa de Asigurări Constanţa, la şase ani de închisoare pentru luare de mită. Instanţa a decis confiscarea sumei de 25.000 de euro pe care Poteleanu a primit-o de la doi martori denunţări. De asemenea, el este obligat la plata sumei de 2.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Tribunalul Constanţa îl condamnase pe Dragoş Poteleanu, în martie 2019, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, decizia fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Dragoş Poteleanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2015 pentru săvârşirea a opt infracţiuni de luare de mită în formă continuată – 46 de acte materiale.
Anchetatorii au stabilit că în perioada 2012 – 2015, Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).

“Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective”, precizează procurorii DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.