Fostul secretar general adjunct al Ministerului Mediului Lorant Para este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită, fiind acuzat de procurorii DNA că în 2010 a primit 250.000 de lei de la reprezentantul unei firme pentru a-l ajuta să obţină un contract de cinci milioane de lei privind executarea unor lucrări de îndiguire împotriva inundaţiilor în judeţul Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lorant Para, la data faptelor secretar general adjunct al Ministerului Mediului şi Pădurilor, este sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând din 10 mai, când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă şi că este acuzat că a luat de trei ori mită, o dată de la reprezentantul unei firme şi de două ori de la un subordonat al său.

Potrivit procurorilor, în luna august 2010, când era secretar general adjunct al Ministerului Mediului şi Pădurilor, Lorant Para a acceptat să primească bani de la reprezentantul unei firme, printr-un intermediar, lăsând să se înţeleagă că are influenţă pe lângă ministrul Mediului şi Pădurilor, astfel încât acea societate comercială să fie desemnată ca executant al unor lucrări de îndiguire împotriva inundaţiilor, în judeţul Tulcea, contractul fiind în valoare de cinci milioane de lei.

„În acest scop, la data de 03 septembrie 2010, inculpatul Para Lorant a primit de la de la reprezentantul societăţii comerciale, prin intermediar, suma de 250.000 lei, echivalentul a 5% din valoarea alocată a lucrărilor”, susţin anchetatorii.

Procurorii îl acuză pe Lorant Para şi de faptul că a primit de la un subaltern servicii de cazare şi masă la un hotel din Mamaia, în perioada 11 iulie - 7 august 2010, în valoare totală de 18.376 de lei, achitaţi prin intermediul a două firme, precum şi servicii turistice incluzând cazare şi bilete de avion, în perioada 1-5 decembrie 2010, la Viena - Austria, în valoare totală de 4.485 lei, achitaţi printr-o firmă.

„Serviciile turistice au fost primite de inculpat de la subordonatul său, în schimbul alocării de fonduri băneşti pentru executarea unor lucrări al căror beneficiar era instituţia condusă de funcţionarul respectiv şi pentru ca acest funcţionar să îşi păstreze funcţia de conducere pe care o avea în instituţia subordonată Ministerului Mediului şi Pădurilor”, au scris procurorii în odonanţa prin care au dispus luarea măsurii controlului judiciar în cazul lui Lorant Para.

În cele două luni în care va fi sub control judiciar, Lorant Para are interdicţie să părăsească ţara şi să se apropie sau să ia legătura cu mai multe persoane. Fostul secretar general adjunct al Ministerului Mediului este obligat să se prezinte la Poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere, precum şi la DNA sau la instanţă, de fiecare dată când este chemat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.