Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost prezent, vineri seară, la DNA, unde a dat o declaraţie în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ieşirea de la auderi el a afirmat că a spus adevărul şi că este nevinovat. 

”Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, poliţistul a căzut în cele trei gropi, aflate la trei sute de metri de aici, care nu erau semnalizate corect şi nu au fost semaforizate”, a declarat Oprea, jurnaliştilor. 

Oprea a spus că a dat o declaraţie în faţa procurorilor în dosarul în care este investigată moartea poliţistului Bogdan Gigină, Oprea precizând că era în timpul serviciului când s-a întâmplat incidentul care a dus la moartea poliţistului şi că este nevinovat, în condiţiile în care Gigină a căzut în gropile nesemnalizate corespunzător.

În acelaşi timp cu Oprea, la sediul central al DNA  s-a aflat şi avocatul familiei Gigină, care a spus că rudele poliţistului s-au constituit parte civiă în dosar fără a preciza suma pe care aceştia o solicită drept daune.

În acest context, apărătorul a promis că va face publică suma când va avea acordul familiei.

Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu în acest dosar, privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, cauză deschisă după moartea poliţistului Bogdan Gigina.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.