Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, va fi eliberat condiţionat, după ce Tribunalul Constanţa i-a admis, luni, contestaţia depusă la decizia Judecătoriei Medgidia care îi respinsese cererea. Decizia instanţei este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Constanţa a admis, luni, contestaţia depusă de Stelian Fuia la hotărârea luată luna trecută de Judecătoria Medgidia, care i-a respins cererea de eliberare condiţionată.

Astfel, Tribunalul a desfiinţat sentinţa contestată şi, rejudecând, a decis liberarea condiţionată şi punerea de îndată în libertate a lui Stelian Fuia. Decizia instanţei este definitivă.

Pe data de 10 ianuarie, Judecătoria Medgidia respinsese ca nefondată cererea lui Stelian Fuia de liberare condiţionată, decizie constestată de fostul ministru al Agriculturii la instanţa superioară.

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a fost condamnat în iunie 2016, de judecătorii instanţei supreme la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu în cazul vânzării unor imobile ale Staţiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au redus lui Stelian Fuia pedeapsa dată, în 2015, de Curtea de Apel Bucureşti, de la patru ani de închisoare, la trei ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului, Stelian Fuia, în calitate de director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea, funcţie pe care a deţinut-o din 1 martie 2005 până în 15 decembrie 2007, "cu ştiinţă şi în înţelegere cu inculpaţii State Daniel, Paraschivoiu Dragoş Alin şi Oprişan Constantin, a omis îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv nu a efectuat demersuri pentru prezentarea documentelor din care rezulta că proprietar al unor bunuri era statul român, în cadrul unei proceduri de executare silită derulată în perioada mai-decembrie 2005, fapt ce a condus la scoaterea ilegală, prin procedură de licitaţie, a respectivelor imobile din patrimoniul statului".

În februarie 2012, Stelian Fuia, atunci deputat şi preşedinte al PDL Călăraşi, era propus la conducerea Ministerului Agriculturii, în Cabinetul Ungureanu. El a condus ministerul Agriculturii din 9 februarie 2012 până la sfârşitul lunii aprilie a aceluiaşi an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.