Fostul europarlamentar Petru Luhan a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport, obţinând pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului. Luhan Petru Constantin, la data faptei membru în Parlamentul European, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată", anunţă luni DNA.

Conform rechiizitoriului, în perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, Luhan, "cu rea-credinţă", a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

La cereri,a ataşat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanţe, bonuri de combustibil) având acelaşi caracter ilicit, prin care: s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion,  s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului şi locul de muncă, în principiu oraşele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, eraufăcute cu avionul.

"Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obţinut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro", precizează DNA.



Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.