Fostul director al Spitalului Judeţean Constanţa Dănuţ Căpăţînă a fost achitat joi, de Curtea de Apel Constanţa într-un dosar în care fusese condamnat iniţial de Tribunalul Constanţa la patru şi patru luni de închisoare pentru tentativă la abuz în serviciu. Decizia instanţei este definitivă. Căpăţînă rămâne însă în închisoare, având de ispăşit o pedeapsă de zece ani rezultată în urma a două condamnări definitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Constanţa a decis joi să admită apelurile formulate de fostul manager, dar  şi de celelalte şase persoane judecate în acest dosar, hotărând achitarea tuturor.

Decizia instanţei este definitivă.

În august 2016, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Dănuţ Căpăţînă la patru ani şi patru luni de închisoare pentru tentativă la abuz în serviciu, după ce, pe parcursul derulării procedurii de atribuire a contractului de concesiune a serviciului de producţie şi distribuţie de oxigen medicinal, în anul 2010, a încălcat dispoziţiile legale privind achiziţiile publice.

Fostul director al Spitalului Judeţean Constanţa rămâne însă în închisoare, având de ispăşit o condamnare de zece ani de închisoare rezultată în urma a două sentinţe definitive, una fiind dată de Curtea de Apel Bucureşti, iar cealaltă de Curtea de Apel Constanţa pentru spălare de bani, luare de mită, abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese în formă continuată.

El mai este judecat de Tribunalul Constanţa pentru luare de mită, într-un dosar în care este vizat şi omul de afaceri Sorin Strutinsky.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.