Fostul director al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Tulcea Dragoş Ioan Popescu a fost achitat vineri, de Tribunalul Tulcea, el fiind judecat pentru că ar fi declarat eligibil un proiect care nu îndeplinea condiţiile. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Tulcea a decis achitarea lui Dragoş Ioan Popescu, fostul director al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit - Oficiul Judeţean Tulcea, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi pentru fals intelectual, în formă continuată.

În acelaşi dosar, instanţa a decis condamnarea lui Nicolae-Alexandru Gheorghe, administrator al unei societăţi comerciale, la o pedeapsă de doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorii au stabilit că, în perioada aprilie - mai 2014, Dragoş-Ioan Popescu, în calitate de director al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit - Oficiul Judeţean Tulcea, a coordonat întocmirea, depunerea şi declararea ca eligibil a unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile (în cadrul Măsurii 112), privind dezvoltarea unei ferme vegetale. Beneficiarul cererii de finanţare a fost o persoană interpusă, care în realitate nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate impuse pentru obţinerea unor astfel de fonduri, susţineau procurorii DNA.

"În acest context, inculpatul Popescu Dragoş-Ioan, prin intermediul aceleiaşi persoane interpuse, a folosit mai multe documente şi declaraţii false, parte din ele referindu-se la îndeplinirea condiţiilor minime de eligibilitate a proiectului printre care şi aceea ca persoana respectivă să fie membru al unei familii de fermieri şi să fi lucrat mai mult de 50% din timpul lor de lucru în cadrul unei ferme (nu neapărat în ferma familiei), cu cel puţin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploataţii agricole. O parte din aceste documente au fost furnizate de inculpatul Gheorghe Nicolae-Alexandru", arăta DNA.

Conform sursei citate, prin aceste demersuri, au fost obţinute pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene în sumă de 107.304 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.