Doi foşti directori ai Autorităţii Navale Române (ANR) şi un fost şef al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale (CNAPDF) Giurgiu au fost achitaţi, marţi, de Tribunalul Constanţa, ei fiind judecaţi pentru că ar fi trecut un imobil fără plată din patrimoniul CNAPDF în cel al ANR. Decizia instanţei nu e definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Constanţa a decis, marţi, achitarea lui Liviu Aurelian Cazan şi a lui Răzvan Gabriel Trandafir, foşti directori ai Autorităţii Navale Române  şi a lui Cristian Matei, fost director al Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, instanţa considerând că faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată nu există.

Instanţa a respins şi acţiunea civilă a Autorităţii Navale Române, îndreptate asupra lui Liviu Aurelian Cazan, pentru 850.000 de euro, dar şi acţiunea civilă a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu împotriva celor trei foşti directori, pentru suma de 255.000 de euro.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cei trei au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, în iulie 2017. Anchetatorii au stabilit că pe data de 26 mai 2017, Cristian Matei împreună cu Răzvan-Gabriel Trandafir, la instigarea lui Liviu-Aurelian Cazan, au semnat un act adiţional la un contract de vânzare – cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul C.N. A.P.D.F. Giurgiu în patrimoniul Autorităţii Navale Române. Procurorii DNA au considerat că astfel a fost creat un prejudiciu de 255.000 de euro.

De asemenea, Liviu Aurelian Cazan a fost judecat şi pentru faptul că a cumpărat de la C.N. A.P.D.F. Giurgiu două corpuri de clădire (unul dintre acestea fiind în stare avansată de degradare), procurorii considerând că preţul plătit - 1.380.381 euro a fost unul supraevaluat şi astfel fostul director ar fi făcut o cheltuială nelegală în valoare de 850.000 de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.