Fosta conducere a SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu deoarece a atribuit unei firme un contract privind închirierea de materiale pentru iluminatul festiv în municipiul Ploieşti, fără respectarea legislaţiei. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi administratorul societăţii comerciale respective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui 
Donald-Nicolae Constantin şi Ovidiu Negulescu, director general, respectiv director general adjunct ai S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. (societate cu capital integral de stat, având ca unic asociat municipiul Ploieşti, prin Consiliul Local al municipiului Ploieşti), pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, a mai fost trimis în judecată şi administratorul unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Procurorii au stabilit că în anul 2013, Donald-Nicolae Constantin şi Ovidiu Negulescu
şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos, atribuţiile de serviciu ce le reveneau în domeniul achiziţiilor publice şi au atribuit unei societăţi comercialeb un contract de achiziţie publică privind închirierea de materiale pentru iluminat decorativ-festiv în municipiul Ploieşti
“Concret, cei doi directori, în baza unei înţelegeri anterioare cu omul de afaceri, ar fi atribuit firmei administrate de omul de afaceri contractul mai sus menţionat, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, în condiţiile se putea proceda în acest mod doar din motive de extremă urgenţă, determinate de evenimente imprevizibile. Cu titlu de exemplu menţionăm faptul că, doar cu o zi înainte de a primi invitaţia de participare la procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, societatea omului de afaceri ar fi încheiat, cu o altă firmă, un contract de închiriere a acelor echipamente de iluminat în conţinutul căruia s-a menţionat în mod expres că beneficiarul final al serviciilor este S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L.”, se arată în comunicatul DNA.
Sursa citată menţionează că faţă de preţul iniţial de închiriere (491.700 lei), societatea finanţată din bani publici ar fi achitat omului de afaceri o sumă de peste două ori mai mare, adică 1.090.767 lei.
S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de cei trei inculpaţi.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.