Un fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi a fost achitat, în primă instanţă, într-un dosar în care fusese trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată. DNA l-a acuzat pe poliţistul Marian Iorga că a primit foloase de la mai mulţi oameni de afaceri în schimbul soluţionării favorabile a unor dosare, instanţa de judecată constatând că acesta nu se face vinovat de faptele pentru care a fost inculpat. Decizia nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Achită pe inculpatul Iorga Marian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită (...) Achită pe inculpatul Iorga Marian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale). (...) Ridică măsurile asigurătorii asupra sumelor de bani existente în conturi bancare, a bunurilor imobile (cotelor părţi din acestea) sau bunuri mobile aparţinând inculpatului Iorga Marian, până la concurenţa sumelor de 4.350 lei, respectiv 4.000 euro, dispuse prin Ordonanţa nr.122/P/2017 emisă la 02.06.2022 de Parchetul de pe lângă ICCJ - Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei. Dispune restituirea către inculpat a sumelor de 4.350 lei şi 4.000 euro, consemnate în conturile deschise la UnicreditBank”, este soluţia pronunţată miercuri de Tribunalul Călăraşi. 
 
Evenimente

26 mai - Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie - Perspectivele macroeconomice și fiscale ale României
Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 
 
Poliţistul Marian Iorga a fost trimis în judecată de către DNA în iulie 2022.
 
”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt: la data de 29 aprilie 2017, inculpatul Iorga Marian, în funcţia de inspector şef al I.P.J. Călăraşi, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior”, se arăta într-un counicat dat publicităţii de DNA la acel moment.
 
Procurorii l-au mai acuzat pe Marian Iorga că în perioada februarie 2017 - august 2018 ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziţionarea, la preţuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care el le deţinea sau pe care urma să le cumpere. 
 
”În schimbul acestor «servicii», inculpatul le-ar fi promis că îşi va folosi influenţa asupra unor subordonaţi care aveau în lucru cauze penale sau petiţii ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceştia să le soluţioneze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuţiile lor de serviciu. În acest context, inculpatul ar fi obţinut de pe urma a trei «tranzacţii» efectuate în condiţiile de mai sus, suma totală de 4.000 euro”, se mai arăta în documentele anchetatorilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.