Un fost judecător din Ineu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, după ce în perioada 2009-2011 a pronunţat 44 de hotărâri prin care, în mod nelegal, a fost transferat în patrimoniul unei societăţi dreptul de proprietate asupra a 232,25 de hectare de teren din judeţul Arad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Floriţei Boloş, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice (două fapte, din care una în formă continuată) şi fals intelectual în formă continuată.

Potrivit procurorilor, judecătoarea a pronunţat, în perioada 2009-2011, 44 de hotărâri judecătoreşti prin care, în mod nelegal, s-a transferat în patrimoniul reclamantului – societate comercială – dreptul de proprietate asupra a 232,25 de hectare de teren din judeţul Arad.

"Inculpata Boloş Floriţă a reţinut în mod nereal, în cuprinsul sentinţelor, faptul că acţiunile sunt timbrate legal, că pârâţii şi reclamanţii din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă, că pârâţii au avut în patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menţionate în cererile de chemare în judecată, că pârâţii sunt cumpărători/moştenitorii proprietarilor menţionaţi în titlurile de proprietate şi că pârâţii din cauze au refuzat în prealabil încheierea contractului în formă autentică”, arată procurorii DNA, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

De asemenea, spun ei, soluţiile din cauzele civile au fost pronunţate în absenţa titularilor drepturilor de proprietate şi a probelor.

Prin aceste sentinţe, a cauzat un prejudiciu de 33.336,76 de lei primăriei Timişoara, prin faptul că nu s-au încasat la bugetul local sumele corespunzătoare taxelor de timbru aferente.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara.

Judecătoarea din Ineu a mai fost trimisă în judecată şi în alte cauze asemănătoare, în 2013, 2016 şi în februarie 2018, în două dintre ele fiind deja condamnată la 4 ani şi, respectiv, 7 ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.