O femeie, director financiar al unei firme, a fost arestată preventiv pentru delapidare, după ce şi-a însuşit din conturile acesteia şi ale altei societăţi cu acelaşi acţionariat, suma de peste 18 milioane de lei. O parte din bani au fost transferaţi direct în contul său, iar restul au fost folosit pentru a cumpăra ceasuri de lux, parfumuri, bijuterii, obiecte de artă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat, luni, că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata D.G., pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

”În sarcina inculpatei s-a reţinut că, în perioada 04.01.2022 – 19.06.2023, cu intenţie calificată, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la diferite intervale de timp, în calitate de director financiar în cadrul S.C. M.R. S.R.L., de persoană împuternicită pe conturile bancare ale societăţii, precum şi în calitate de împuternicită pe conturile bancare ale S.C. A.P. S.R.L. şi de reprezentant al intereselor acesteia, ambele entităţi juridice având acelaşi acţionariat, şi-a însuşit în interes personal, în mod nelegal, suma de 18.333.783,30 lei din patrimoniul celor două societăţi, prin efectuarea unui număr de 324 de viramente bancare”, au arătat reprezentanţii Parchetului, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, o parte din sumele însuşite fără drept au fost transferate direct în contul personal al inculpatei (circa 1,9 milioane lei), restul (aprox. 16,4 milioane lei) fiind transferate, ulterior, în conturile unor comercianţi pentru plata unor produse şi servicii diverse achiziţionate de inculpată în interesul său personal.

Din probele administrate în cauză până în prezent, reiese că ea a folosit banii însuşiţi pentru a achiziţiona, în special, bunuri de lux (ceasuri, parfumuri, articole vestimentare, obiecte de artă, electronice, bijuterii, lingouri aparent din aur etc., a căror valoare urmează a fi estimată).

În 20 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au înaintat Tribunalului Bucureşti această cauză cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpată, pe o perioadă de 30 de zile, propunere care a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.