Două persoane au fost reţinute de procurorii DNA, pentru 24 de ore, una pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj, iar cea de-a doua pentru falsificarea unor documente folosite apoi la încheierea unor acte notariale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA au transmis, joi, printr-un comunicat că o persoană este urmărită penală pentru trafic de influenţă şi şantaj.

“În perioada iulie-septembrie 2023, inculpatul G.B., direct şi prin intermediari, ar fi ameninţat o altă persoană cu darea în vileag a unor fapte de natură penală săvârşite de aceasta cu privire la modalitatea prin care ar fi fost încheiate trei contracte de vânzare-cumpărare imobile. Pentru a nu denunţa presupusele fapte penale, inculpatul ar fi solicitat de la persoana respectivă suma de 25.000 euro”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că această persoană ar fi săvârşit infracţiunea în timp ce se afla în arest la domiciliu, într-o cauză trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, în care ar fi fost cercetate infracţiuni comise de mai multe persoane în legătură cu eliberarea nelegală a unor certificate de moştenitor, precum şi a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile

“În cursul anului 2022, acelaşi inculpat, direct şi prin intermediari,  ar fi pretins de la o persoană suma de 100.000 euro, pentru a falsifica mai multe documente ale unei societăţi comerciale şi pentru a determina angajaţii unui cabinet notarial să autentifice în fals înscrisurile de transfer al proprietăţii (contract de dare în plată) asupra a două terenuri situate în localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov. Concret, inculpatul ar fi urmărit să transfere proprietatea asupra celor două terenuri din patrimoniul unei societăţi comerciale radiate în anul 2018 în proprietatea persoanei respective de la care a solicitat suma menţionată mai sus”, au mai transmis procurorii DNA.

De asemenea, cea de-a doua persoană este acuzată săvârşirea unor infracţiunilor de: fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificarea de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false, uz de fals, mărturie mincinoasă, înşelăciune, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, săvârşite în formă simplă sau continuată, sub forma autoratului şi a instigării.

“În perioada 2016-2023, inculpata M.M. ar fi falsificat mai multe documente pe care le-ar fi folosit ulterior la încheierea unor acte notariale, care ar fi avut ca finalitate dobândirea de către ea sau alte persoane a unor beneficii constând în sume de bani (13.994 euro şi 293.839 lei), 188.591 acţiuni la Fondul Proprietatea şi imobile (cinci apartamente şi două terenuri), obţinute de pe urma dezbaterii unor succesiuni”, au mai transmis procurorii DNA.

Cei doi vor fi prezentaţi magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA a menţionat că anterior, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în nouă locaţii, situate în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.