Doi inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti au fost plasaţi sub control judiciar pentru luare de mită după ce au cerut bani unor oameni de afaceri pentru a nu le suspenda activitatea societăţilor ca urmare a constatării unor nereguli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 12 februarie 2022, faţă de inculpaţii BOIŢĂ BOGDAN şi CIUCĂ COSTIN ŞTEFĂNIŢĂ, inspectori în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, transmite DNA.

În perioada 05 - 11 februarie 2022, inculpaţii Boiţă Bogdan şi Ciucă Costin Ştefăniţă ar fi pretins de la trei oameni de afaceri (martori în cauză), sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, în urma controalelor fiscale pe care le efectuau, aceştia să nu dispună suspendarea activităţii societăţilor celor trei administratori, ca urmare a constatării unor nereguli.

Sumele de 12.000 lei şi 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 05 - 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei, ar fi fost remis inculpaţilor Boiţă Bogdan şi Ciucă Costin în data de 11 februarie 2022, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta.

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaţilor Boiţă Bogdan şi Ciucă Costin Ştefăniţă li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.