Doi cetăţeni bulgari au fost condamnaţi, marţi, de Tribunalul Constanţa, la doi ani şi nouă luni de închisoare pentru trafic de migranţi, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv la doi ani de închisoare pentru trafic de migranţi. Ei au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în vara anului trecută după ce au încercat să introducă ilegal în România cinci irakieni, între care doi minori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Constanţa a decis, marţi, condamnarea lui Erdzhan Embiya Halil, cetăţean bulgar, la doi ani de închisoare pentru trafic de migranţi, doi ani de închisoare pentru contrabandă calificată şi trei luni de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar după contopirea pedepselor bărbatul urmează să execute doi ani şi nouă luni în regim de detenţie.

De asemenea, în acelaşi dosar, Hyusein Dzhevdet Mustafa, tot cetăţean bulgar, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de migranţi, el urmând să execute pedeapsa în regim de detenţie.

Cei doi bărbaţi au fost obligaţi de instanţă la plata sumei de 5.750 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pe data de 6 iulie 2017, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă au depistat, cu ocazia efectuării unui control pe drumul european E675 Negru Vodă – Constanţa, la ieşirea din localitatea Negru Vodă, două autovehicule marca Mercedes Benz, înmatriculate în Bulgaria. Acestea erau conduse de Hyusein Dzhevdet Mustafa şi Erdzhan Embiya Halil, iar în autovehicule se aflau aflau trei adulţi şi doi minori, cetăţeni irakieni, care doreau să ajungă în Germania.

De asemenea, cu ocazia percheziţiei, în automobilul aparţinând lui Erdzhan Embiya Halil a fost găsit un pistol, cu gaz, marca Ekol special 99, calibru 9 mm, care face parte din categoria celor supuse autorizării şi care a fost introdus în ţară, fără autorizare şi fără a deţine permisul special.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.