Un ofiţer de poliţie judiciară din Suceava, suspectat că ar fi anunţat administratorii unei firme despre controlul pe care urma să-l facă a doua zi, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată un director din Garda Forestieră Suceava, dar şi administratorii unei firme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA a anunţat, luni, că au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Damian Gheorghe, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  luare de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, Dumitriu Aurel, la data faptei şef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic şi al Trasabilităţii Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în prezent director în cadrul Direcţiei de Control a Regimului Silvic şi Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

În plus, au fost trimişi în judecată doi administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită,

”În data de 25 ianuarie 2016, inculpatul Damian Gheorghe, în calitate de ofiţer de politie judiciară în cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, ar fi anunţat reprezentanţii unei societăţi comerciale (inculpaţi în prezenta cauză) despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceştia o administrau şi care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos”, a transmsi DNA:
Ca urmare a acestui demers, în aceeaşi zi, din dispoziţia unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societăţii o cantitate de masă lemnoasă fără acte de provenienţă legală (aproximativ 88 m3), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpaţii Damian Gheorghe şi Dumitriu Aurel ar fi primit de la aceeaşi oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare).

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei, puse la dispoziţia organului de urmărire penală de către inculpaţii Damian Gheorghe şi Dumitriu Aurel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.