O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti a fost trimisă în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită. Ea a luat de la mai multe persoane sume de bani pentru a înlocui măsurile preventive dispuse, dar şi pentru a pronunţa sentinţe cu suspendare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA a anunţat vineri, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Burlan-Puşcaş Elena, la data faptelor judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de luare de mită.

”În contextul judecării a două dosare penale ce priveau săvârşirea unor infracţiuni săvârşite cu violenţă (tentativă de omor calificat, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice), inculpata Burlan-Puşcaş Elena a primit, în perioada iunie 2009 - februarie 2010, prin intermediari, de la mai multe persoane (inculpaţi şi rude ale unora dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească), suma totală de 63.000 de euro. Astfel, în legătură cu o cauză penală pe care inculpata a avut-o spre judecată, aceasta a primit suma de 10.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi alţi 30.000 de euro pentru a dispune pronunţarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei faţă de toţi cei nouă inculpaţi judecaţi”, au anunţat procurorii DNA. 

Potrivit acestora, în legătură cu o a doua cauză penală pe care a avut-o spre judecată, juecătoarea a primit suma de 8.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi alţi 15.000 de euro pentru a dispune pronunţarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei faţă de patru din cei cinci inculpaţi judecaţi.

”Cu privire la cel de-al cincilea inculpat, deşi minor la data săvârşirii infracţiunii pentru care a fost judecat, inculpata a pronunţat o pedeapsă cu executare efectivă a pedepsei, deoarece tatăl acestuia a refuzat să plătească suma solicitată de magistrat”, se mai arată în comunicat. 

Ulterior, în ambele cauze magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis apelurile parchetului şi au pronunţat pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, pedepse cuprinse între 5 şi 8 ani.

În cauză s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile aflate în posesia ori proprietatea inculpatei Burlan-Puşcaş Elena.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.