Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, miercuri, trimiterea în judecată a lui Youness Amal Vanessa, femeie de afaceri, pentru trafic de influenţă. Aceasta a primit un milion de euro de la un om de afaceri, după ce a promis că va interveni pe lângă un demnitar pentru aprobarea unor documente ce priveau licenţe IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, a inculpatei Youness Amal Vanessa pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, au anunţat, miercuri, procurorii DNA:

Potrivit acestora, în perioada februarie  – august 2011, Youness Amal Vanessa a pretins şi ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în şcoli.

”Documentaţia respectivă a fost aprobată la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menţionate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011), iar restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar”, anunţă DNA.

În cauză s-a dispus instituirea  sechestrului  asigurator, asupra mai multor bunuri imobile (4 terenuri, 6 apartamente, 2 garaje, etc.) ce aparţin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.