DNA a răspuns vineri acuzaţiilor de tergiversare a soluţionării dosarului morţii poliţistului Bogdan Gigină, prezentând paşii făcuţi de la deschidere dosarului şi explicând că a cerut declasificarea unor documente care au legătură cu cauza, care s-a realizat parţial abia în decembrie 2017 şi în ianuarie 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

"După înregistrarea dosarului la DNA s-au realizat următoarele activităţi: au fost inculpate două persoane fizice şi o persoană juridică (OPREA GABRIEL, la data faptelor viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, persoana juridică SC GENERAL MPM IMPEX S.R.L. şi MAZILU PETRE, administrator al firmei menţionate);  s-a dispus şi efectuat expertiză tehnică cu privire la autovehiculul implicat în accident; s-a dispus şi efectuat expertiză cu privire la dinamica accidentului;  au fost identificate şi audiate, în calitate de martori, peste 60 de persoane (o parte dintre aceştia fiind propuşi de părţile din cauză); ca urmare a audierii unor martori, părţile au făcut, în mod repetat, cereri de audiere a altor persoane", argumentează instituţia.
 
De asemenea, DNA explică faptul că "s-a cerut declasificarea, de către cinci instituţii publice, a unor documente care au legătură cu cauza, clasificate ca secret de stat sau secret de serviciu".
 
Instituţia precizează că "declasificarea acestor documente s-a realizat, parţial, abia în decembrie 2017 şi în ianuarie 2018".

Părinţii poliţistului Bogdan Gigină, decedat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce se afla în coloana care îl însoţea pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, vor urgentarea soluţionării dosarului morţii fiului lor. Ei au depus în acest sens o contestaţie la instanţa supremă.

Contestaţia privind durata procesului a fost înregistrată joi la instanţa supremă, primul termen fiind programat în 1 februarie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.