Procurorii DNA au dispus reţinerea a 11 persoane, în dosarul care vizează suspiciuni de corupţie la Poliţia Rutieră Botoşani. Între inculpaţi sunt un ofiţer şi zece agenţi. De asemenea, şase agenţi au fost plasaţi sub control judiciar. Agenţii sunt acuzaţi că luau între 100 de lei şi 100 de euro mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procuorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 02, respectiv 03 iunie 2021, a 11 inculpaţi (un ofiţer de poliţie, nouă agenţi de poliţie şi o persoană fizică) după cum urmează:

IACOB FLORIN EDUARD, la data faptelor, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Botoşani– Serviciul Rutier, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de:

- luare de mită ( două fapte din care una în formă continuată),

- abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit (trei fapte),

- fals intelectual

- uz de fals, în formă continuată

- favorizare a făptuitorului,

ANTON VIOREL, BALAN IONEL, BOTEZATU GABRIEL, FECIORU ROBERT NECULAI, GHERASIM CONSTANTIN-DOREL, GURIUC IONUŢ PAVEL, LUCA DUMITRU-CĂTĂLIN, RUSU CONSTANTIN-CIPRIAN,  COŞMAN STELIAN-IULIAN, toţi agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani – Serviciul Rutier în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite

O persoană fizică este acuzată de dare de mită.

”De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 2 iunie 2021,  faţă de şase inculpaţi, toţi agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani – Serviciul Rutier, după cum urmează: PODARU VIRGIL, ROMANESCU MIHAI, BUNDUC ŞTEFAN, PUŞCAŞU NICOLAE-OVIDIU, RIPICEANU LUCIAN, GURALIUC SORIN, pentru infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit”, a transmis DNA.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpaţi, poliţişti în cadrul I.P.J. Botoşani – Serviciul Rutier (inclusiv ofiţerul de poliţie), în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei şi 100 euro de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.

”Într-un context asemănător, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, inculpatul Iacob Florin Eduard, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect „punerea în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice”, deschis faţă de inculpatul persoană fizică, reţinut în prezenta cauză. Prin aceste demersuri, ofiţerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia şi emiterea unei soluţii procedurale de netrimitere în judecată”, a transmis DNA.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.