Directorul şi contabila companiei Solceta SA - aflată sub autoritatea Consiliului Local Ştei (Bihor) şi care are uzinele de apă şi groapa de gunoi a oraşului - au fost trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţioanale Anticorupţie pentru că şi-ar fi însuşit din bugetul societăţii aproape 90.000 de lei, prin emiterea unor facturi din care ar reieşi că au fost achitate servicii de ecologizare, însă firma care ar fi prestat lucrările nu există, fiind radiată încă din 2006.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat de presă transmis joi de DNA, procurorii din Oradea au dispus trimiterea în judecată a directorului SC Solceta SA Ştei, Nicolae Aniş, şi a contabilei Sanda Petrescu.

Societatea deţine uzinele de apă şi groapa de gunoi a oraşului, fiind sub autoritatea Consiliul Local Ştei, care are 98 la sută din acţiuni.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Directorul este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, iar contabila este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, tot în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada iunie 2011 – iulie 2012, Nicolae Aniş a fost ajutat de Sanda Petrescu, prin încălcarea unor dispoziţii legale, să sustragă bani din bugetul companiei. Astfel, societatea publică a acceptat la plată 17 facturi emise de o firmă inexistentă la acel monent, fiind radiată încă din 2006, pentru efectuarea unor presupuse „lucrări de închidere şi ecologizare a deponiei Ştei”.

”Ajutorul oferit de inculpata Petrescu Sanda a constat în aceea că a furnizat inculpatului Aniş Nicolae datele de identificare ale firmei respective, ştampila societăţii, formulare de facturi şi alte documente. Tot inculpata a înregistrat în contabilitate acele facturi, deşi cunoştea că acea societate era radiată încă din anul 2006. Facturile respective au fost achitate în numerar, beneficiarii reali ai acestor sume de bani ridicate de la casieria unităţii fiind în realitate inculpaţii Aniş Nicolae şi Petrescu Sanda”, se arată în comunicat.

Solceta SA a fost prejudiciată astfel cu 88.233 lei, iar societatea s-a constituit parte civilă în proces.

Conform procurorilor, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil deţinut de Aniş. 

Cei doi vor fi judecaţi în stare de libertate de Tribunalului Bihor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.