Directorul firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, este audiată, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citată de procurori într-un dosar care vizează fapte de corupţie legate de contracte pentru dezinfectanţi încheiate de societate cu mai multe spitale. Flori Dinu este în arest la domiciliu, măsură luată în dosarul în care Parchetul instanţei supreme o acuză de 128 de infracţiuni de înşelăciune şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flori Dinu a venit la DNA însoţită de un avocat, iar la intrare nu a făcut declaraţii despre dosarul în care a fost citată.

Potrivit unor surse judiciare, Flori Dinu a fost citată de procurorii DNA într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie legate de contractele pentru dezinfectanţi încheiate de Hexi Pharma cu mai multe spitale.

Flori Dinu este în arest la domiciliu din 28 mai, măsură dispusă de Judecătoria Sectorului 5, în dosarul în care procurorii Parchetului Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o acuză de 128 de infracţiuni de înşelăciune, majoritatea în formă continuată şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Procurorii PICCJ au stabilit prejudiciul la peste 28 de milioane de lei, aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate în baza contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între Hexi Pharma şi numeroase unităţi sanitare.

"Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele", potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, declara, cu o zi înainte de reţinerea lui Flori Dinu, că patronul Hexi Pharma avea în calculatorul său de la sediul firmei liste cu sumele date unor medici, directori de spitale şi oameni politici care au sprijinit afacerile societăţii, inclusiv “liste pe partide”, precizând că are şi ea copii ale acestor liste, cu date până în decembrie 2008.

“În calculatorul din Goga, pe care am apucat să-l percheziţionez cinci minute până să mă ia la bătaie angajaţii domnului Condrea, era în calculatorul lui personal din Goga. Erau listele la el şi la Dinu Flori. Nominal şi nu numai nominal. Erau nişte liste pe partide. Adică fiecare director de spital aparţinea de PSD, de PNL, şi cu sume. Eu deţin backup-uri până la 2008, decembrie. Am intrat atunci în apartament, cu riscul să mă împuşte pentru că ştiam că are pistol şi am făcut ultimul set de backup-uri”, a spus fosta soţie a lui Condrea.

Laura Georgescu a mai spus că dosarele de fonduri europene pentru Hexi Pharma ar fi fost contrasemnate de Elena Udrea.

”Acele dosare aprobate cu sute de mii de euro de fonduri europene pentru firma lui Dan Condrea erau contrasemnate de Elena Udrea. Ea era ministru la acea vreme!”, a spus Laura Georgescu, la Antena 3.

Elena Udrea a declarat, vineri, că fosta soţie a lui Dan Condrea ar trebui să prezinte dovada că dosarele prin care s-ar fi alocat sute de mii de euro din fonduri europene pentru firma Hexi Pharma ar fi fost contrasemnate de fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.