Directorul din cadrul ADS acuzat de luare de mită a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţioei cu procurorii DNA. Marius Ionel Nuţă a recunoscut că a cerut 350.000 de euro unui om de afaceri pentru a facilita încheierea unui contract de arendă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Nuţă Marius Ionel, director al Direcţiei Control, Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (A.D.S.), cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă”, anunţă, joi, DNA.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii arată că, în perioada ianuarie – martie 2023, Nuţă Marius Ionel ar fi pretins, pentru el şi pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din judeţul Giurgiu.

”În contul aceleiaşi sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafaţă de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani. În contextul menţionat mai sus, martorul i-ar fi remis inculpatului Nuţă Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranşă din suma pretinsă iniţial”, a mai transmis DNA.

Procurorii precizează că, ulterior, licitaţia privind arendarea terenului respectiv a fost câştigată de o altă persoană.

”În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani”, mai arată DNA.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Bucureşti.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.