DIICOT anunţă, joi, că 11 persoane au fost reţinute şi 16 plasate sub control judiciar, după percheziţiile la gruparea specializată în trafic de migranţi care a asigurat transportul a peste 500 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea a 11 inculpaţi, dintre care unul minor şi măsura controlului judiciar faţă de alţi 16, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional,  trafic de migranţi, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare şi părăsirea locului accidentului”, anunţă, joi, DIICOT.

Sursa citată a rpecizat că membrii grupului infracţional, sprijiniţi şi de alţi inculpaţi,  au organizat transporturile de migranţi prin procurarea de autoutilitare, recrutarea de şoferi, atât pentru aceste autovehicule cât şi pentru cele folosite ca antemergători, transportarea migranţilor pe distanţe lungi cu autovehicule  pentru  mărfuri ori de capacitate mică  în care introduceau mult mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut, punându-le  permanent  viaţa   în pericol. 

”O astfel de situaţie a fost înregistrată  când unul dintre inculpaţi, în timp ce conducea un autoturism în care se aflau 17  migranţi a încercat să evite echipajele de poliţie mărind viteza de deplasare, moment în care a pierdut controlul volanului producând un accident soldat cu rănirea mai multor   pasageri”, a mai transmis DIICOT.

Potrivit procurorilor, cercetările au reliefat că la un singur transport de aproximativ 30 de migranţi, grupul infracţional organizat obţinea sume situate între  120.000 - 150.000 de euro.

În urma celor 33 de percheziţii domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate sumele de  32.000 euro, 75.000 lei, 7.500 lire sterline, 3 arme neletale supuse autorizării, paşapoarte, telefoane mobile, medii de stocare a datelor, precum şi alte mijloace de probă. De asemenea, au fost  ridicate 7 autoturisme, urmând a fi  indisponibilizate prin măsura sechestrului asigurător.

În cursul zilei de 13.03.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a 10 inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu a inculpatului minor.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.