Deputatul PSD Titi Holban a fost condamnat definitiv miercuri, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce a luat 10.000 de euro pentru a interveni la Direcţia Antifraudă în favoarea unei firme. Titi Holban trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi să urmeze un program de reintegrare socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins atât apelul formulat de Titi Holban, cât şi pe cel al procurorilor DNA şi a menţinut decizia din 16 martie a instanţei de fond, de condamnare a deputatului la trei ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani.

În cei patru ani de supraveghere, Titi Holban trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Buzău, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe dacă vrea să îşi schimbe locuinţa şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să prezinte documente din care să rezulte mijloacele sale de existenţă.

Totodată, Titi Holban trebuie să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Râmnicu Sărat.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 44.202 lei (echivalentul sumei de 10.000 euro), pusă sub sechestru într-un cont bancar al deputatului.

Titi Holban nu are şi o pedeapsă complementară, astfel că poate alege şi poate fi ales.

Procurorii DNA ceruseră, la ultimul termen de judecată, majorarea pedepsei primite de Titi Holban la judecarea în fond, de la trei ani de închisoare cu suspendare la cinci ani cu executare.

Titi Holban a fost trimis în judecată în 2014, fiind acuzat că a luat 10.000 de euro pentru a interveni la Direcţia Antifraudă în favoarea unei firme.

"În luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi, deputat în Parlamentul României, a promis unui denunţător, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv în două tranşe, că va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca acesta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre direcţiile regionale antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie", arătau procurorii anticorupţie în rechizitoriu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.