Ionuţ Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica şi denunţător în dosarul în care fostul procuror şef al DIICOT este acuzat că a închis un dosar al omului de afaceri Horia Simu, a declarat, vineri, în faţa instanţei supreme, că nu este de acord să fie confruntat cu fosta lui şefă, în condiţiile în care a mai avut loc o asemenea procedură la DNA, în faza de urmărire penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionuţ Mihăilescu le-a spus, vineri, judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că nu este de acord  să fie confruntat în instanţă cu fosta sa şefă, Alina Bica.

El a susţinut că nu mai doreşte să dea declaraţii în acest dosar în condiţiile în care o procedură similară s-a desfăşurat la DNA, în faza de urmărire penală.

Procesul a continuat cu audierea avocatei Alina Savin, propusă ca martor de Şerban Pop, fost şef al ANAF, trimis în judecată în acest dosar, care s-a referit la două contracte încheiate de casa de avocatură a lui Pop cu CCCF Timişoara, firmă controlată de Horia Simu.

"Cele două contracte de asistenţă juridică au fost încheiate cu CCCF Timişoara în 2014, pe o perioada de un an. Am fost contactaţi în martie 2014 de Camelia Dumitru, la telefon. Aveam experienţă. Mi-a zis că are nevoie de asistenţă pe dreptul muncii", a spus Savin, fosta parteneră a şefului Fiscului în casa de avocatură a acestuia.

Ea a explicat cum s-au derulat contractele respective.

"Oferta noastră a fost de cinci mii de euro pe lună. Am discutat cu Pop Şerban despre ofertă. A fost reticent în a semna contractele de asistenţă juridică pentru că se îndoia că vom fi plătiţi. Aveam colegi avocaţi din alte societăţi care au lucrat cu ei şi au întâmpinat dificultăţi la plată. Am acceptat într-un final două contracte a câte patru mii de euro fiecare. Nu am discutat cu Pop despre cuantum. M-am deplasat la sediul clientului din pipera cu Şerban Pop. După şapte luni, am încheiat acordul de încetare a acestor contracte deoarece nu mai plăteau serviciile", a adăugat Alina Savin.

La termenul din 25 noiembrie, fostul şef al ANAF Şerban Pop, inculpat în dosar, a refuzat să dea declaraţii şi le-a spus judecătorilor instanţei supreme că se mai gândeşte la acest aspect, deoarece vrea să audă toate poziţiile martorilor citaţi.

Avocatul Alinei Bica a cerut, în 25 noiembrie, confruntarea cu Ionuţ Mihăilescu, fostul consilier al acesteia, care a făcut un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva fostei şefe a DIICOT.

Procurorul de şedinţă a susţinut că nu se poate realiza confruntarea dintre cei doi, având în vedere că Mihăilescu nu vrea să facă declaraţii suplimentare în dosar.

După deliberări, judecătorii au încuviinţat confruntarea Alinei Bica cu Ionuţ Mihăilescu. Judecătorii au mai dispus să fie trimisă o adresă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a transmite înregistrarea unei alte confruntări dintre cei doi, care a avut loc la DNA în timpul urmăririi penale.

Magistraţii au mai solicitat ca de la DIICOT să fie trimise adresele dispuse de procurorul Marius Voineag în vederea constituirii unor comisii rogatorii din dosarul care-l privea pe Horia Simu.

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, trimis şi el în judecată pentru dare de mită.

“La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.