Tribunalul Olt a admis cererea asociaţiei Forumul Judecătorilor din România şi a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care trebuie să spună dacă România e obligată să respecte recomandările din Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România (FJR) a solicitat instanţelor de judecată să adreseze câteva întrebări Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în legătură cu obligativitatea respectării de către România a recomandărilor din cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV) al Comisiei Europene (CE), conform G4media.

FJR a solicitat acest lucru în cadrul unui proces de la Tribunalul Olt în care FJR contestă numirea de către Guvern a conducerii interimare a Inspecţiei Judiciare (IJ) în baza unei ordonanţe de urgenţă.

Asociaţia profesională a magistraţilor a motivat că România, membru UE, trebuie să respecte recomandările Comisiei Europene potrivit cărora Bucureştiul este obligat să stopeze de îndată procedurile de revocare a înalţilor magistraţi, iar Guvernul nu trebuie să interfereze cu competeţele CSM şi să fi numit conducerea interimară a IJ prin ordonanţă de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.