Curtea de Apel Constanţa a decis revocarea controlului judiciar în privinţa Arhiespiscopului Tomisului, IPS Teodosie, judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, decizia instanţei nefiind definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La termenul din 30 octombrie, Arhiepiscopul Tomisului a cerut revocarea controlului judiciar, spunând că nu mai poate influenţa pe ceilalţi inculpaţi deoarece aceştia au dat deja declaraţii în faţa instanţei.

DNA a cerut ca Înalt Prea Sfinţitul Teodosie să rămână sub control judiciar deoarece poate influenţa martorii din acest dosar, care urmează să dea declaraţii la Curtea de Apel Constanţa.

Instanţa a amânat pronunţarea pentru marţi, când a hotărât să admită cererea formulată de Arhiepiscopul Tomisului, revocând măsura preventivă a controlului judiciar, aceasta fiind prelungită şi menţinută succesiv din luna octombrie a anului trecut.

Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, în formă continuată.

De asemenea, au mai fost trimişi în judecată, în libertate, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu şi Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete având ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi Aurelian Ştefan, la data faptei tot mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru tentativă la aceleaşi infracţiuni.

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.